kkeleita

Pikavippifirmat mainostavat aktiivisesti Helsingissä

Helsingin Sanomat kirjoittaa kuinka pikaluotot jatkavat kasvuaan entisestään. Uusien pienlainojen määrä oli Tilastokeskuksen mukaan niin euro- kuin kappalemäärältäänkin suurin tähän asti tilastoiduista neljänneksistä.



”Uusia pikaluottoja myönnettiin runsaat 57 miljoonaa euroa. Lukumääräisesti pikaluottoa otettiin yli 280 000 kertaa.”

-STT, Helsingin Sanomat, 03-07-2009

Apua taisin vipata tulevaisuuteni

Marko Erola kirjoittaa artikkelissaan Talouselämässä, että viime vuoden ensimmäisen kauden aikana pikavipin otti lähes 390 000 suomalaista. Suurin osa pikavippejä ottaneista on vähätuloisia, jotka käyttävät vippejä kulutustuotteisiin. Ihmiset elävät yli varojensa. Kulutusvelallisten määrä on viime vuosina kasvanut huimasti. Maksuongelmat kasvavat kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisesti nuorten ja eläkeikäisten keskuudessa.

 

”Erityisen huolestuttava ryhmä ovat vähän koulutetut nuoret aikuiset, joilta velkaongelma vie halut kouluttautua tai hakea töitä. Heidän tulevaisuutensa on jo pikavipattu satasen erissä.”



-Marko Erola, Talouselämä, 26-02-2009

Se oli yksi pikavippi liikaa

pikavippi ilman puhelinta

"Lähes jokapäiväistä on, että työssäkäyvällä pariskunnalla on kulutusluottoja 50 000-70 000 euroa."

Jonot velkaneuvojille ovat pitkiä ja kasvavat entisestään. Kuitenkin suuri osa ihmisistä hakeutuu velkaneuvontaan vasta kun tilanne on lähes katastrofaalinen. Artikkelin mukaan pikavipit vaikeuttavat jo velkaantuneiden tilannetta.

-Sami Rainisto, Talous Sanomat, 10-08-2009